Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

Targoncát veszek

2015. május 28. - targonvic

shutterstock_111478364.jpg

Az emberek többsége már akkor bajban van, ha egy új hajszárítót vásárol, hiszen nem tudja, hogy pontosan mire is van szüksége, hogy az adott modell vajon kielégíti-e a vágyait. Egy autó vásárlásánál ez hatványozottan így van, egy targonca esetében pedig teljes a tanácstalanság, feltéve persze, ha nem foglalkozunk már huzamosabb ideje a dologgal.

Nos ebből a szempontból a targonca pontosan ugyanolyan, mint bármi más a világon, van amelyik passzol hozzánk és van olyan, ami másra hivatott. Vásárlás előtt ezért érdemes alaposan tájékozódni a témában és megnézni, hogy pontosan mire is van szükségünk, mire szeretnénk használni a targoncát. Szép lenne, de targoncát az ember sajnos nem csak úgy magának vásárol, hanem vállalkozása számra, feltéve persze, ha olyan jellegű a tevékenysége, hogy erre szüksége van.

Az első dolog, amit ebben az esetben figyelembe kell venni az a munkagép teljesítménye. A targoncák emelési képességei közötti ugyanis hatalmas különbségek vannak, és nem feltétlenül az a jó döntés, ha a legnagyobb erővel rendelkező gépet veszem, mert bizony annak az energiafelhasználása is nagyobb. Ha túl nagy teljesítményűt választunk, szükségtelenül többet költünk a gépre, ha pedig túl kicsit, akkor nem lesz elég hatékony, így nem árt pontosan tudni, hogy mire is akarom használni.

Nagyon fontos szempont az emelési magasság és az illeszthető adapterek választéka is, hiszen más-más munkafolyamatokra más-más típusú targoncák vannak fejlesztve. Ebben az esetben is fel kell tenni a kérdést, hogy milyen körülmények között, milyen feladatokra akarjuk a targoncát használni.

Kissé gyakorlatiasnak tűnhet, pedig nem az, hogy a garanciaidőt is mindig vegyük figyelme vásárlás előtt. Egy mosógépnél sem mindegy, hogy 3 vagy 5 évig bízhatunk benne, gondoljunk akkor bele, hogy egy kőkemény munkát végző targoncánál mennyire fontos is ez. Már csak azért is, mert hiba esetén a javítás vagy a csere nagyon költséges lehet.

És persze a legfontosabb dolog a megfelelő targonca kiválasztása mellett, a jó targoncás megtalálása, mielőtt alkalmaznánk, a bizonyítványát mindenképpen nézzük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr1007499070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása