Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

Kilencedik csoda

2015. június 17. - targonvic

shutterstock_81828520.jpg

Teljes joggal tartják a világ egyik csodájának az egyiptomi piramisokat, hiszen gépek nélkül, ilyen épületeket felhúzni a sivatag közepén valóban fantasztikus teljesítmény. A leggyorsabban felépült piramis építése 20 a legtovább tartó pedig 80 évig tartott (Gízai) a történészek szerint. Ha belegondolunk, amikor azt mondjuk, hogy a világ nyolcadik csodája a piramis, akkor egyúttal azt is állítjuk, hogy a targonca meg a kilencedik.

Csupán egyetlen targonca használatával a 80 év alatt felépült piramis építési ideje a töredékére csökkent volna, egy éven belül megszületett volna a világ nyolcadik csodája. Jóllehet ebben az esetben semmiképpen nem neveznénk csodának a teljesítményt, ami egyúttal azonban sajnos azt is jelenti, hogy nem kezeljük helyén a targoncát.

A targonca a világ kilencedik csodája, hiszen segítségével időt nyerünk magunknak. Az a munka, ami előtte hosszú évekig tartott, az ennek a gépnek köszönhetően hetekre vagy éppen csak napokban mérhető időre csökken. Az idő pedig mindennél fontosabb, ezt tudja mindenki akinek családja van, vagy éppen már nem húsz éves.

De térjünk vissza a targoncához és a piramisokhoz. Ezeknek a mítikus síroknak a felépítése olyannyira zavarba ejtette a tudós világot, hogy egyes teoretikusok szerint, nem is alkothatta őket emberkéz. Idegen űrlények, helytelenül szólva UFO-k, közbenjárására volt szükség ahhoz, hogy kiemelkedjenek a semmiből. Ha az analógiánál maradunk, akkor a targonca nem egyéb, mint egy földönkívüli munkagép.

Pedig nem az, nagyon is evilági dolog, melyet emberkéz alkotott. Szépen fokozatosan a technika fejlődésével kapta meg, jelen, ugyancsak csinosnak, funkcionalitásában pedig remeknek mondható állapotát. Semmi más nem kellett hozzá, mint hidraulika, elektromos áram és leleményesség, hogy megszülessen.

Mégis, ha a fentieket nézzük, azt látjuk, hogy bizony a targonca teljesítménye alá van becsülve, ez a munkagép történelemformáló erővel bír. Vagyis aki vállalkozik rá és elvégez egy targoncavezető tanfolyamot, majd beleül a sofőri székbe, maga is nagy dolgokat vihet végbe. Még akkor is, ha a mindennapok során, ezt nem érzi minden pillanatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr737545596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása