Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

Húzzatok bele srácok! Hiányoznak a targoncások!

2015. augusztus 31. - targonvic

shutterstock_146228330.jpgFrissebb talán nem is lehetne a hír: augusztusban hozták nyilvánosságra a legkedveltebb OKJ-s szakmák listáját. Több érdekes dolog is kiderül: mindenekelőtt, hogy nem feltétlenül a diplomás szakmák a siker sztorik, több olyan képesítés is van, amivel, viszonylag rövid tanulás után is sikeresek lehetünk a munkaerő piacon.

 


Az idei KSH adatok egy
értelműen kimutatják, hogy az elmúlt évben hiányszakmaként tartották számon a következőket: ács, bádogos, épület- és szerkezetlakatos, gépi forgácsoló, hegesztő és persze a targoncás. Ez utóbbi egyébként évek óta a toplisták élén van, csupán mint ahogy azt látni fogjuk a tanulók összetétele változott.

A targoncás szakma előnyei között említik, hogy a képzések a legrövidebbek közé tartoznak. Mind a targonca-, az emelő- és földmunkagép kezelői tanfolyamok 36 óra elméleti és 54 óra gyakorlati képzés keretében sajátíthatók el. Vagyis valóban rövid idő alatt szerezhetünk magunknak új szakmát, legyen bár diplománk vagy alacsonyabb végzettségünk.

Ezzel együtt jár az is, hogy a többi OKJ-s szakmához képest alacsony az áruk ezeknek a tanfolyamoknak, hozzávetőleg 100-120 ezer forintért szerezhet valaki új szakmát. Ha valakinek soknak tűnne, érdemes megnézni egy álláskereső portálon, hogy mekkora fizetésért kínálnak targoncavezetői állásokat.

Az egyik iskola igazgatója a következőket nyilatkozta a témában: A képzéseinken résztvevők nagyjából felét cégek iskolázzák be. Az önköltséges tanulóink között egyre több az olyan fiatal, akik érettségi után szeretnének piacképes szakmát szerezni, majd vizsga után Ausztriában munkát találni.Bizony, ez sem utolsó lehetőség, de idehaza is jó szakma a targoncás.

Ami a legérdekesebb, hogy a fiúk le vannak maradva, míg a lányok körében egyre népszerűbb a targoncás szakma. Ennek egyébként vélhetően sok férfi dolgozó fog örülni. Mind budapesti, mind vidéki képzéseken indulnak olyan targoncás OKJ-s tanfolyamok, ahol a résztvevők több mint 90 százaléka hölgy. Azért ez meglepő, mit csinálnak vajon a fiúk? Szóval húzzatok bele srácok!

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr297748898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása