Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

A targonca és az Audi

2015. augusztus 14. - targonvic

shutterstock_291389249.jpgCsak óvatosan egy targoncással. Ha megszereztük az OKJ-s papírunkat vagyis sikeresen elvégeztük a targoncavezetői tanfolyamot utána gyakorlatilag mindenre képesek vagyunk jó és rossz értelemben is.

Fél éve történt Nagykanizsán az eset, ami után kiderült, hogy bizony a targonca jóval erősebb, mint egy Audi A5, megfelelő kezekben pedig ugyancsak veszélyes tud lenni. A sajtóban olvashattuk ugyanis, hogy egy 42 éves férfi targoncájával felborította és összetörte korábbi főnökének említett autóját.

Ezzel nem ötletet akarunk persze adni az olvasónak, de tény, hogy egy targoncás rendelkezik némi hatalommal és így felelőséggel is természetesen. Mivel a targonca anyagmozgató gép, így hatalmas erővel bír, csupán ezért is fontos elsajátítani vezetésének a tudományát, hiszen véletlenül is felborulhat azaz Audi. Ha rendeznének a gépeknek olimpiát, akkor a targonca egész biztosan a súlyemelő kategóriában indulna, 10 000 kiló meg se kottyan neki, ami azért elég magas szám.

 

Mindenesetre a súlyemelő képesség mellett és ellenére nagyon fontos, hogy valaki jól elsajátítsa a targonca kezelését, nem véletlen, hogy gyakorlati vizsgát is kell tenni a tanfolyam végén, ami nem is biztos, hogy olyan könnyű. Ráadásul 2015. december 31-e után érvényét veszítik a régi építőgép-kezelői jogosítványok és még nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyakorlati oktatásra, vegyünk részt helyileg bárhol az oktatásban.

Ha esetleg valaki még nem hallotta volna targoncára és más emelő- és rakodógépekre a korábbi jogosítvány csak 2015. december 31-ig érvényes, tehát addig még ezzel is lehet dolgozni, de 2016-tól már szükség lesz az új igazolványra, újra le kell tenni a gyakorlati vizsgát. Ez mindenkire vonatkozik, arra is, aki 20 éve ül már targoncán. Tehát mindenkinek bizonyítania kell a tudását, újra tanúsítani, hogy bizony ért a targonca vezetéséhez. Ha esetleg valakinek elsőre nem sikerülne a vizsga, az pedig semmiképpen se borítsa fel a bizottság elnökének az autóját targoncájával.

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr837705634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása