Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

Május 1-je és a targonca

2015. május 04. - Pereckee

shutterstock_98443301_kicsi.jpgA munka ünnepe minden évben tízezreket mozgat meg, kivonulunk a városaink parkjaiba és zenés mulatságokkal, no meg sok sörrel és virslivel emlékezünk meg a jeles napról. Vannak dolgok, melyek hiányában ez az ünnep egészen máshogy festene, vagy talán meg sem ülnénk, már csak azért sem, mert nem lenne időnk rá, ilyen a targonca is. A targonca és ne felejtsük el a targoncavezető, aki egy tanfolyam és sikeres vizsga után profi módon irányítja az engedelmes gépet.

A targonca gazdasági szerepe gyakorlatilag beláthatatlan, nyugodtan mondhatjuk, hogy történelemformáló, hiszen a logisztika elsődleges mind a kereskedelemben, mind a háborúkban. Aki gyorsabb az nyer, mert előbb tudja az árút vagy másik esetben a fegyvereket a célhelyre szállítani. Az emberi munkaerő géppel való kiváltása, vagyis a gyorsabb anyagmozgatás így meghatározta egész újkori történelmünket.

Tehát, ha valami csoda folytán nem lenne targonca – belegondolni is szörnyű –, akkor az életünk is sokkal szomorúbb lenne, hiszen május 1-én, pénteken, valószínűleg nem a város melletti domboldalon hallgatnánk legendás rock and roll zenekarokat, hideg sört emelve a szánkhoz, hanem helyette a banános rekeszt emelgetnénk, a mosógépet és a gyorsan összeszerelhető bútorok elemeit cipelhetnénk. A targonca hiányában, mi magunk kézi erővel.

Május 1-jén meg kellene emlékeznünk a targoncáról is, hiszen több figyelmet érdemel ez a csodálatos gép, ahogy kap is a világ és így Európa egy-két pontján, így Norvégiában és a német Bajorországban. Ez utóbbi főleg érdekes, hiszen a targonca tisztelete itt összefonódik egy másik lényeges dologgal: a sörrel. A bajorok bizony szeretik a sört és azt is tudják, ha nem lennének targoncák, akkor ritkábban és kevesebb korsó kerülhetne a csipketerítős asztalokra. Apropó, ha már itt tartunk, hiába is mennénk ki a város melletti domboldalakra május 1-jén, ha nem lenne targonca valószínűleg jó hamar elfogyna a sör és a virsli is, hiszen erre a napra valóban rendesen fel kell készülni, melynek az első eleme, hogy a targonca A helyről B-be szállítja az árút.

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr547432452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása