Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

Meg van az év targoncája

2015. április 09. - Pereckee

shutterstock_264563012_kicsi.jpgA világ legnagyobb intralogisztikai kiállításán, a CeMAT 2014-en minden eddiginél több új termék és targonca képviseltette magát. A kiállításon jelölik ki az „Év nemzetközi villástargoncája” (IFOY) díjért indulható gépeket is. Már a nevezésre sem egyszerű szert tenni, hiszen a szakmai zsűri csak a legjobb innovációk legjobbjai közül választja ki a versenyre érdemeseket. Az IFOY többek között értékeli a minőséget, a technológiát, a dizájnt, az ergonómiát, a kezelhetőséget, a biztonságot, a költséghatékonyságot és a fenntarthatóságot, és ez csak néhányat a fontosabb kritériumok közül.

A rendezvényen csak a jelölés történik, az első díjakat pedig szakújságírók ítélik oda, melyre idén márciusban került sor: 13 ország elismert szakújságíróiból és vezető logisztikai médiáiból álló nemzetközi csapat dönt arról, hogy ki a legjobb. A díjra jelölt villástargoncákat szigorú tesztelésnek vetették alá az IFOY-teszthét keretén belül, amely február 20. és 26. között került megrendezésre a németországi Osnabruck városában.

Nem egyszerű tehát a legjobbak között is a legjobbnak lenni, és aki nem nyertes, az ebben az esetben tényleg nem azt jelenti, hogy vesztés. A targonca, akárcsak az autóipar hatalmas fejlődésen és változáson ment keresztül az elmúlt évekbe és az innovációt abszolút mértékben tűzte zászlajára az iparág. Ennek tükrében különösen szépen cseng, hogy 2015-ben a Toyota Material Handling volt az egyetlen vállalat a villástargonca-iparban, ami két IFOY-díjat is nyert: egyet a Traigo 80 ellensúlyos elektromos targoncájáért, egyet pedig az egyedülálló I_Site flottakezelési megoldásáért.

További jelöltek voltak:

A hidrosztatikus sebességváltóval szerelt új Tonero HST LPG villástargoncát a 3,5 tonna alatti ellensúlyos villástargoncák kategóriájában jelölték, a BT Levio P sorozat elektromos palettázó targoncája a raktár kategóriában versenyez, míg a 4,0 és 5,0 tonna közötti Traigo 80 elektromos villástargonca és a 3,5 és 8,0 tonna közötti dízelmotoros Tonero villástargonca a 3,5 tonna feletti ellensúlyos villástargoncák kategóriájának esélyesei.

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr747335382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása