Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

Kergetik a targoncásokat

2015. november 03. - targonvic

Ez egyrészt jó hír, másrészt szomorú tény, ugyanis valóban lasszóval kergetik a targoncásokat. Számolt be róla az egyik legnagyobb magyarországi gazdasági hetilap. Az újság szerint ugyanis az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, informatikusok, kamionsofőrök, pincérek stb. után már a targoncások is nyakukba vették a nagyvilágot, lévén külföldön a három, sőt négyszeresét is megkereshetik a hazai béreknek. 


46338346_m.jpg

Menjek vagy maradjak?

Az ország számos pontján induló és nem ritkán teltházas OKJ-s tanfolyamok ellenére egyre gyakoribb jelenség, hogy nincs munkás, legalábbis idehaza. A hetilap véleménye szerint ez nagyon szomorú dolog, ugyanakkor meg is fordíthatjuk a kérdést: ha OKJ-s targoncavezetői papírt szerzek, akkor biztosan el is fogok tudni helyezkedni. Még ha nem is olyan szép keresetért, mintha külföldön próbálkoznék. Persze lehet azt is, semmiféle akadálya nincsen, hiszen az itthon megszerzett OKJ-s bizonyítványt az egész Európai Unió területén el kell fogadják, mint érvényes vezetői bizonyítványt. 

Az igények

Az emlegetett gazdasági lap a nagyobb hazai állásportálok kínálatát is átböngészte, hogy képet kapjon a valós helyzetről a targoncásokra való igényeket illetően. A fontosabb állásportálok 300-400 targoncás hirdetést dobnak ki a keresésre, ami azt jelenti, hogy az igény ennél jóval nagyobb, mert a helyi és a kisebb portálok nem szerepeltek a felmérésben. Ez a hatalmas igény a szakmára, annak ellenére is így van, hogy rengeteg cég próbálja targoncavezetői képzésre küldeni a betanított munkásait. Vagyis ez a 3-400 fő azokra a targoncásokra vonatkozik, akik nem továbbképzésen vesznek részt a jelenlegi munkáltatójuk jóvoltából. 

Gazdasági szakemberek véleménye szerint az igényekre optimális válasz lenne, ha a munkaerő-kölcsönző cégek komolyabban vennék ezt a területet. A probléma csak az, hogy a munkaerő-kölcsönzők szolgáltatásait igénybe vevő cégek nagyobb rugalmasságot, gyorsabb munkába állást várnának ettől a fajta szolgáltatásról. Ráadásul ebben az esetben ugye csak szezonális foglalkoztatásról beszélhetünk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr218047668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

humus 2016.01.17. 12:01:05

Már bocsánat, de lasszóval nem "kergetik", hanem "fogják" azt, akire szükség lenne, de hiány van belőle...
süti beállítások módosítása