Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

Targonca a saláták között

2015. szeptember 22. - targonvic

Ritkán látni targoncaboltot a sarki fűszeres szomszédságában. Ennek két oka van, az egyik, hogy viszonylag nagy mérete miatt a kisebb üzletekben nem fér el, vagy csak nagyon kevés belőle, ha pedig csekély a választék, akkor elveszíthetjük jövőbeli ügyfelünket. A másik, hogy speciális a vásárlóközönsége, ezért érdemes megszólítani a célcsoportot, mielőtt targoncakereskedést nyitunk, ezért is van belőle kevesebb, mint autókereskedésekből.

shutterstock_77670241.jpg

Azt gondolná az ember, hogy targoncát vagy gyártótól lehet vásárolni vagy telephelyen, az országot át kell szelni, hogy találjunk egy kereskedést, ami targoncaértékesítéssel foglalkozik, sokak előfeltevése talán az, hogy egyenesen külföldre kell menni, ha targoncát akarunk vásárolni. Naivan azt feltételezhetjük, hogy ez egy kisszereplős piac, ám pontosan mert pici egyúttal aranybánya is, ha az ember egyszer bekerül a kevesek közé onnantól nyert ügye van. Nos, ez nem egészen így áll a helyzet.

Az ember – szintén tévesen azt gondolná –, hogy az internetes web shopokon leginkább olyan dolgokat lehet venni, ami az egészségmegőrzéssel, a kultúrával vagy bármi egyébbel függ össze, mindegy, csak méretét tekintve kicsi legyen és ne olyan nagyon drága. Nem véletlen, hogy a szórakoztatóelektronika, az IT vagy a háztartási elektronika termékei is mind megtekinthetők offline, hiszen ha valami költséges, azt az ember előtte szeretné személyesen is megtekinteni, hogy vajon tényleg jó döntést hoz-e. 

Targoncát nagyon sok web shop árul, rögtön házhozszállítással is. Gondoljunk bele, mintha csak két pizza rendelés között vennénk egy munkagépet is. Kicsit olyan, mintha egy vadászgépet szeretnénk a neten vásárolni, bár ki tudja, tán azt is lehet. Az internet azonban csak az egyik ága annak a piaci területnek, ahol viszonylag gyorsan vásárolhatunk különböző munkagépeket.  

A Lidl áruházláncról szerintem végképp nem gondolná senki, hogy ott targonca is kapható a fejes saláta és a mirelitcsirke között, pedig de, akár a Lidl-ön keresztül is vásárolhatunk targoncát. Azért persze nem a polcról kell leemelni – tologatós formában biztos van – hanem aukción kell részt venni érte, ami nem is rossz módja a használt targonca vásárlásnak. Ugyanis, ha egy multi leszereli bizonyos modelljeit, akkor gyakran aukciót hirdet meg, érdemes odafigyelni, olcsón kaphatunk jót. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr807808076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása