Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

Egy szakma romantikája

2015. február 27. - Pereckee

transport-shock-data-logger-500.jpgVajon miért van több online targoncás játék, mint főzős, rendőrős vagy fogorvosos? A válasz egyszerű, mert gyerekkorában minden fiú targoncás akart lenni, csak aztán másfelé sodorta őket az élet, az úgynevezett komolyabb szakmák irányába. Az eredmény pedig az, hogy legtöbbünk nem igazán boldog attól, amivel a kenyerét keresi. Bár erről pontos adat nincsen, de valószínűleg sokan ülünk le a munka után a számítógép elé és targoncázunk egy picit, jobb híján már csak online.

Szerencsére ezt a szakmát azonban soha nem késő elsajátítani. A vezetés, a géppel való munka, a nehéz tárgyak mozgatásának az öröme pedig olyan dolgok, melyek sosem halványulnak el bennünk teljesen. Elsősorban férfias szakmának tartják ezt a foglalkozást, de ez sem igaz teljesen, Dániában például a hölgyek körében legalább annyira kedvelt, mint az erősebbik nemnél.

Érdemes elgondolkodni rajta, hogy a számítógép monitorát meghagyjuk a gyerekeknek és mi valódi gépre pattanunk, ahogy élt az régen képzeletünkben. Ha már Dániát említettük, a targoncázás a tíz legkeresettebb szakma közé tartozik, mind Európában, mind Magyarországon, hiányszakma, amihez az OKJ-s vizsga elengedhetetlen, így nagy előnnyel indul az, aki úgy dönt, nem csak visszatér, de komolyan is veszi gyermekkori álmát és elvégez egy tanfolyamot.

Egy targonca ugyan nem tartozik a leggyorsabb járművek közé, így azok álmát, akik autóversenyzők akartak lenni semmi esetre sem váltja ki, de mondjuk azon sokakét, akik a buszvezetői szakma felé kacsintgattak mindenképpen, főleg ha egy budapesti dugóra gondolunk.

A szakmához kapcsolódó egyik sztereotípia, hogy korlátozott az alkalmazási területe, ezt nagyon gyorsan el kell felejteni, hiszen targoncás gyakorlatilag bárhol lehet az ember: áruházban, gyárban, reptéren, de még egy nagy hajón is. Egy szó mint száz, a targoncázással, bár elsőre tán nem is gondolnánk, sok gyermekkori álmunkhoz térhettünk vissza, a felnőttség perspektívájából tekintve pedig egy jó szakmát is kapunk ajándékba az álmaink mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr287225323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása