Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

A világ leghíresebb targoncása

2015. március 17. - Pereckee

targoncas.jpgAhogy a különböző művészeteknek megvannak a halhatatlan ikonjai, úgy a különböző szakmákból is kikerülnek a legjobbak. A legkiválóbb pilóta például az, aki a lehetetlen helyzetekből is kimenti a repülőgépet, annak utasaival együtt, a legjobb pék, aki előtt nem reggel hatkor, de már hajnal négykor kígyózik a sor, a világ legjobb targoncása pedig Kurt.

Kurt Dániában él és dolgozik, és hogy miért ő a legjobb? Mondhatnánk, hogy azért mert kiváló sofőr és a raktár magas polcai között húzódó keskeny folyosókon úgy tudja bevenni a kanyart, mint egy autóversenyző, de inkább azért a legjobb, mert annak ellenére, hogy képes rá, mégsem teszi. Kurt azért lett profi targoncás, mert elvégezte a dániai targoncavezető tanfolyamot és komolyan vette a munkavédelmi oktatást is.

Na jó, Kurt tényleg képes arra, hogy pillanatok alatt vegyen le egy dobozt targoncájával akár öt méteres magasságából is, sőt, ami a szakmában egyedülálló a targonca emelőkarjával képes felvenni egy 1 koronást a földről, aki ismeri valamennyire a targoncákat tudja, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen, de neki megy. Ahogy képes arra is, hogy az 5 tonnás targoncájával kinyisson egy sörösüveget, kizárólag persze munka után, amikor aznap már nem ül többet a „volán” mögé. Ha a kollégái megkérik, nekik is bont egyet, éppen csak tüzet nem tud adni kedvenc targoncájával.

Az OKJ-s targonca tanfolyamainkon mi nem fogunk megtanítani se 5 forintosokat emelgetni, se sört nyitni, viszont profi targoncás lehet belőled, ha komolyan veszed a tanulást. A szakma legjobbjaiból kerültek ki az oktatóink, így elsajátíthatod a targoncával való munka minden rejtelmét, azt is, ami benne van a tankönyvekben és azt is, ami nincs. Aztán, majd ha megszerezted a jogosítványod, Te is kipróbálhatod magad, hogy mire vagy képes. Kurt sem született zseninek, csak sokat tanult, aminek az lett az eredménye, hogy egész Dánia ismeri, sőt csak úgy hívják, hogy Kurt, a világ legjobb targoncása. Talán épp itt az ideje, hogy ez a cím kihívóra találjon.  

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr187277489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása