Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

Kiből lesz a targoncás?

2015. március 23. - Pereckee

shutterstock_10786987_kicsi.jpgAz online álláskereső portálokon rendre első helyen végeznek a targoncás állásajánlatok, már abban az értelemben, hogy jócskán van belőlük kínálat itthon és külföldön is. A Jobmonitor.hu oldalon például közel 1600 álláslehetőség van, hazaiak és külföldiek egyaránt, ezzel szemben, jócskán alul marad a találati lista, ha például az újságíró, a tanár vagy a menedzser szavakra keresünk.

Sajnos ilyen világot élünk, ahogy a mondás tartja „Sok a vadász, kevés a fóka”, vagyis a legtöbb szakmában nem egyszerű elhelyezkedni, ezért sokan is váltanak és nézelődnek más lehetőségek iránt, ezek közül az egyik legjobb választás a targoncás, amihez nem kell mást csinálni, mint elvégezni egy tanfolyamot és megszerezni az OKJ-s képesítést.

Talán nem véletlen, hogy az egyik vidéki napilap nemrég utána járt a dolognak és megnézte, kiből is lesz a targoncás, a frissen végzett targonca jogosítvánnyal rendelkezők között bizony volt, hidegburkoló, újságíró, de még informatikus is, ami pedig egy kedvelt szakma mostanság, de még is, úgy tűnik targoncásként könnyebb elhelyezkedni.

A megkérdezettek közül valaki egy londoni szőnyegraktárban, valaki egy norvég kikötőben egy másikuk pedig egy marseille-i szupermarketben helyezkedett el, ami közös volt bennünk, hogy ugyancsak örültek az új szakmájuknak és munkájuknak, nem titkoltan és nem utolsó sorba azért, mert nagyon kellemes fizetésért dolgoztak annyit, hogy még bele se kellett rokkanni.

Mi kell ahhoz, hogy valaki targoncás legyen? Különösebb képességeket nem igényel, ha van némi térlátásunk és nem vagyunk teljesen ügyetlenek, akkor menni fog, de ez bármelyik másik fizikai szakmáról is elmondható, talán ezért sem véletlen, hogy a legkülönbözőbb területekről képzik át magukat sikeresen az emberek és lesznek targoncások egy jobb állás reményében. „Nem én voltam az első többdiplomás, több nyelvet beszélő, nem kimondottan jó fizikumú szemüveges, aki a lelkében targoncáskarriert dédelgetett.” – nyilatkozta az említett újságnak egy frissen végzett targoncás, aki Ausztriában kapott jól fizető állást.

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr777294347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása