Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

A nélkülözhetetlen targonca

2015. március 10. - Pereckee

wrmsd-worker.jpgKiveszünk egy zacskó sót a szekrényből, becsukjuk az ajtaját, vizet melegítünk, beletesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a sót és elkezdünk levest főzni. Ebben az egyszerű tevékenységben több tárgy is megjelenik, só, szekrény, fazék, zöldség, tűzhely, ezekben pedig egyetlen egy közös nevező van, az, hogy mielőtt a lakásunkba kerültek volna, valahol targoncával lettek megmozgatva. Minden amihez nyúlunk, annak köze volt valamikor egy targoncához.

A fentiekből következik, hogy a targonca a modern gazdaság egyik alapja, ha úgy tetszik, a gazdaság is úgy emelkedik, ahogy a targonca emeli a dolgokat, modern társadalmunk gyakorlatilag elképzelhetetlen ennek a munkagépnek a hiányában. Egyre többet halljuk azt, hogy virtuális valóság, mindennapivá vált az okostelefon vagy a facebookon való jelenlét, különböző felmérésekből kitűnik, hogy sokan nem is tudnának élni ezek nélkül a dolgok nélkül. Holott ez nem igaz, valójában nem az okostelefon, hanem a targonca nélkül elképzelhetetlen a világ. A targonca, ha úgy tetszik egy kövület, aminek azonban igen fontos szerepe van a mindennapjainkban, még ha nem is tudunk róla.

Ahhoz, hogy valaki targoncás legyen, nem kell sok évig tanulni, ami persze koránt sem jelenti azt, hogy ne lenne meg ennek a szakmának a csínja-bínja, nagyon is megvan. Egy profi targoncás, képes a géppel felpattintani egy dobozos sört vagy felemelni egy öt forintost, aki pedig először ül gépre az olykor egy nagyobb doboz alá is nehezen tud csak benyúlni. De pontosan ezért vannak az OKJ-s targonca tanfolyamaink, hogy mindenki megtanulhassa ezt a szép és nem utolsó sorban keresett szakmát.

Ha megszereztük a jogosítványt, akkor nem lesz nehéz munkát találni, hiszen ahogy fent említettük hiányszakmáról van szó. Ráadásul, bár ezt csak zárójelben jegyezzük meg, a targoncázás az egyik legkényelmesebb fizikai munka, hiszen mi csak irányítunk a gép pedig dolgozik, hogy az a bizonyos zacskó só odakerülhessen az áruházak polcaira, amit aztán leemelünk és beteszünk a szekrénybe, ami valamikor szintén egy targoncának és sofőrjének köszönhetően került a bútorraktárba be és onnan ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr897256361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása