Targoncát vezetek

Targoncát vezetek

A targoncás is ember

2015. március 31. - Pereckee

shutterstock_130096556_kicsi.jpgA targoncás fontos ember, sőt a targoncás nélkülözhetetlen, ha dolgozott már valaki gyárban, összeszerelő üzemben, akkor tudja, hogy a targoncás olyan a többi ember között, mint általános iskolában az osztály legendáktól övezett, mindenki által irigyelt vezére, avagy megközelíthetetlen magányos farkasa. Mindenki csodálja, irigyli, és arra gondol, miközben a munkáját végzi, hogy bár ő lenne a targoncás.

A legtöbb dolgozó tehát némi csodálattal figyeli a targoncást, aminek egyik oka az, hogy a többi munkakört betöltő kollégákhoz képest csekély a számunk, másrészt pedig az, hogy pótolhatatlan. Nem mintha az összes többi munkafolyamat nem lenne ugyanúgy fontos, de a targoncázás az látványosan mutatja, hogy hiányában bizony megáll az élet. A kamionok nem pakolnak le és nem indulnak el az új áruval, minden marad a helyén, megdermednek a dolgok.

A targoncások éppen ezért, jó értelemben ugyan, de kicsit fennhordják az orrukat, tisztában vannak fontos szerepükkel, ami egy idő után a munkahelyi személyiségükben is testet ölt. Bár több tonnás gépekkel, több tonnás súlyokat emelnek, járásuk mégis könnyed és laza, tekintetük pedig égető. A targoncásnak ezért a szó klasszikus értelmében nincs is főnöke, hiszen a vezetőség ki van szolgáltatva a targoncásnak, mindig kedvében kell járni, hogy jókedvvel és így lehetőség szerint gyorsan végezze el a munkáját.

A targoncás misztikus magasságokban él, pedig, ahhoz hogy valaki targoncás legyen nem kell más mint egy targoncavezetői jogosítvány, amihez pedig el kell végezni egy nem is olyan hosszú targonca tanfolyamot, majd sikeres vizsgát tenni. A külső szemlélők számára úgy tűnik, hogy egy targoncát vezetni igen bonyolult és nehéz feladat – ezért sokan nem is vágnak bele a tanfolyamba – holott ennek az ellenkezője az igaz, ha valaki el kezdi érezni a gépet, akkor gyakorlatilag azt csinál vele, amit akar, hiszen a targonca a legfinomabb mozdulatainkat is azonnal követi. A targoncások éppen ezért magabiztosak is, hiszen folyamatosan azt érzik, hogy bizony a dolgok úgy működnek, ahogy ők azt akarják.

A bejegyzés trackback címe:

https://targoncatvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr777320520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása